Strategispill

Strategispill er spill der man må tenke framover og legge en plan for å lykkes. Mange brettspill bygger på dette prinsippet, blant annet Risk og sjakk. Sjakk er kanskje det mest kjente strategispillet i verden, og også et av verdens mest populære spill.

Strategi er også et viktig element i mange dataspill. Strategispill på nettet eller på spillkonsoller går ofte ut på at spillerne skal styre et land eller en by, og planlegge bruken av ressurser på en fornuftig måte. Andre strategispill går ut på at spillerne skal styre en hær og forsvare landet sitt, samtidig som de prøver å erobre nye landområder. Felles for disse spillene, er at man må forvalte ressursene riktig, og tenke mange skritt framover i spillet.

Poker er et annet strategispill. Man kan lese mer om poker i innlegget Poker. Flere varianter av kortspill krever litt strategi, som for eksempel kortspill der man skal sikre seg stikk. Da må man bruke de ulike kortene fornuftig, slik at man vinner flest mulig stikk. Kortspill er fin underholdning for hele familien, og passer fint når man vil ha en TV-fri kveld.

Strategispill krever at man tenker litt. Det er altså ikke bare flaks som avgjør hvem som vinner. I stedet er det spilleren som legger opp den beste strategien, og lykkes med den, som vinner. Det er nettopp derfor mange spillere setter pris på strategispill. Da kan de styre sin egen skjebne på en måte de ikke kan i flaksbaserte spill. Det gjør spillet ekstra krevende.