Springerens viktige rolle

Springer, også kalt hesten, i sjakk har en viktig rolle. Et godt trekk i sjakk er for eksempel å utnytte springeren ganske hurtig slik at bøndene får større spillerom og kan være farligere i spillets gang.

Hvordan spille den best mulig

Springeren er formet som en hest. Hver spiller starter med to springere. Det er lurt å sentrere springeren på sjakkbrettet da rekkevidden til springeren er veldig god. Den kan gå to fram og en til siden, eller en fram og to til siden, en såkalt L-form. Dessuten kan den også gå med samme bevegelser bakover, noe som gjør den vanskelig å stoppe.

Springeren har en verdi av tre poeng. Den er langt ifra den sterkeste mot dronningens ni poeng, men den er den eneste offiseren som kan bevege seg før bøndene har blitt flyttet. Det gjør så at du faktisk kan starte sjakkspillet ved å begynne med springeren. Springeren er altså noe farligere enn løperen nettopp fordi den kan hoppe over brikker.

Åpninger i sjakk

Det finnes flere ulike åpninger i sjakk. For å gjøre det meste ut av sjakkspillet er det viktig å kjenne til disse. Trenger du et avbrekk fra sjakkbrettet derimot? Denne linken tar deg videre til strategispill som fenger.