Ulike strategispill

Strategispill er en spillsjanger som fokuserer på planlegging for å oppnå en seier, med et fokus på strategiske, taktiske og gjerne logiske utfordringer. Strategispill kan være så mangt, fra forskjellige typer brettspill til videospill, så det burde ikke være vanskelig å finne noe som passer for deg. Her er noen kjente favoritter:

Sjakk

Sjakk er et klassisk strategisk brettspill for to spillere. Begge spillere starter med 16 brikker hver, med ulike betydninger som konge, dronning, tårn og bønder. Målet er å sette motstanderens konge «under angrep», slik at motstanderen ikke lenger har noen mulige trekk. Kongen er da «sjakk matt», et kjent sjakk-begrep.

Poker

Poker er et av de mest populære kortspillene i verden. Det finnes utrolig mange forskjellige typer poker, men et av de mest kjente er Texas hold’em. Her spilles det med en normal kortstokk på 52 kort, og det gjelder å strategisk vedde på om kortene dine er verdt å spille videre med eller ikke. Hvis du spiller mot personer i rommet er det viktig å holde et «poker face» og ikke røpe kortene dine gjennom kroppsspråk, men om du spiller på nettcasino slipper du å tenke på dette bak dataskjermen.